E-mail:

tel: Csotye László +36302388012

Huszár Boglárka 1969-ben született Győrben. Családjában több generáció óta jelen van a képzőművészet. Nagyapja fafaragással, akvarell-, és olajfestéssel, díszlet-, és jelmeztervezéssel foglalkozott. Édesannya akvarell-festő. Győri évei alatt több rajzszakkörön, művésztanárok irányitásával működő rajzkurzuson és nyári képzőművészeti táboron, kiállításon vett részt. Budapestre kerülve a Könnyűipari Műszaki Főiskola, textilipari szakán szerzett diplomát, ezután a Képzőművészeti Gimnázium esti tagozatán mint textiltervező művész végzett.

 

1991-2007-ig   dolgozott az Állami Műemlékhelyreállítási és Restaurálási Központban, mint faszobrász- restaurátor. Népies stílusú templomi fa berendezési tárgyak, (faragott, festett kazettás mennyezetek, szószékek, karzatok), barokk oltárok, keretek, szobrok restaurálását végezték.

 

Mindemellett festészettel is foglalkozik leggyakrabban olajjal készíti képeit, különböző technikák alkalmazásával.  A klasszikus festészeten belüli témaválasztása széleskörű, de mindenekelőtt a portrékészítést részesíti előnyben.

Biográfia

Huszár Boglárka